Algemeen Dagblad gazetesinin (AD) Sığınmacı Kabul Merkezi Kurumu'nun (COA) raporuna dayanarak hazırladığı haberde, ülkede her gün refakatsiz bir mülteci çocuğun iltica merkezinden kaybolduğu iddia edildi. 

Haberde, 2022 yılında 4 bin 449 refakatsiz mülteci çocuğun sığınma başvurusunda bulunduğu ve bunlardan 237’si Ter Appel sığınma merkezinden olmak üzere toplam 360 çocuğun Ocak 2022'den bu yana kayıp olduğu belirtildi.

Kaybolan çocukların nereye gittiği bilinmiyor ancak bazılarının Avrupa'daki ailelerinin yanına gitmiş, diğerlerinin ise insan kaçakçılarının eline düşmüş olabileceği üzerine tahminlerde bulunuyor.

AD’ye göre, insan hakları kuruluşları COA yetkililerine sundukları gizli raporlarla, merkezlerin çevresinde oturan bazı mahalle sakinlerinin, siyahi bazı kız ve erkek çocukların düzenli olarak Alman ve Hollandalı yaşlı erkekler tarafından alındığı iddialarında bulunduğu iletildi

Haberde bu tür olayların sadece Hollanda'ya özgü olmadığı son 1,5 yıl içinde İngiltere'nin Brighton kentinde bir otele yerleştirilen 136 mülteci çocuğun da ortadan kaybolduğuna dikkat çekildi. 

UNICEF tarafından daha önce yapılan açıklamada, Hollanda'da sığınma merkezlerindeki kalan çocukların koşullarının iyileştirilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunulmuştu. Ayrıca, Hollanda'daki çocuk ombudsmanı Margrite Kalverboer da geçen yıl Ter Apel'deki durumu açıklayan bir rapor yayınlamış ve sığınma başvuru merkezindeki çocukların ihmal edildiğini vurgulamıştı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.