Finansal ve ticari hizmetler sunan firmasının, Ulusal Bütçe Bilgilendirme Enstitüsü (Nibud) ve Leiden Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü bir araştırmaya göre; 2022 yılında, her 10 haneden 6’sı mali açıdan sıkıntı yaşadı. En fazla geçim sıkıntı yaşayan grupların içinde gençler ilk sıradaydı.

Araştırmaya göre, mali açıdan sağlıksız yani elde ettikleri gelirle geçimlerini sağlayamayan kişiler (yüzde 30) ve mali açıdan savunmasız yani geçimlerini sağlayabilen ancak ortaya çıkan beklenmedik harcamaları birikimleriyle karşılamakta zorlanan (yüzde 30) kişilerin oranı, yüzde 60’lara dayandı.

Araştırmacı Wendy Brink-den Nieuwenboer NOS Radyo 1’de yaptığı açıklamada araştırmaya katılanların yüzde 84’ünün geçen yıl yaşanan yüksek enflasyondan kötü etkilendiğini belirtti.

Özellikle mali açıdan sağlıksız bir pozisyonda olanların daha fazla etkilendiğini belirten Brink-den Nieuwenboer, bu durumun aynı zamanda geliri değişmeyen kişiler için tasarruf etme olanağını da zorlaştırdığını dile getirdi.

Araştırmaya göre 2021 yılında her 8 kişiden biri mecburi ödenmesi gereken faturaları karşılayamadığını belirtirken, bu sayı 2022’de her 5 kişiden birine yükselmiş durumda.

Yüksek enflasyondan en fazla etkilenen grubun başında 18 ila 34 yaş arası gençler gelmekte. Sağlıksız bir mali durumun içinde yaşayan gençlerin yüzde 45’i 18 ila 25 yaş arası gençlerden, yüzde 38’i ise 25 ila 34 yaş arası gençlerden oluşuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.