Yapılan bir araştırmaya göre her 10 belediyeden altısı 2021 yılından bu yana park yeri ruhsatı ücretlerini artırdı. Bu süre zarfında en fazla artış Heerenveen belediyesi tarafından gerçekleştirilirken, yıllık park yeri ücretinin en yüksek olduğu belediye başkent Amsterdam olarak kaydedildi.

Park ruhsatı ücretleri belediyeler arasında büyük farklılıklar gösteriyor. ANP ajansının 2021 ile şimdiki fiyatlar arasında yaptığı karşılaştırmaya göre, 342 belediyeden 147’sinde en az bir bölgede vatandaşlar park yeri kiralayabiliyor.

Araştırmaya göre, yıllık park yeri ücreti açısından en yüksek artış Herenveen belediyesinde oldu. 2021 yılında 45 euro olan park yeri ücreti, bu yıl 100 euroya çıktı. Belediye, bu artışın nedenini önceki yıllarda herhangi bir artış yapılmaması olarak gösteriyor ve bu yıl "maliyeti tek seferde karşılayan bir artış" yapmayı tercih ettiklerini belirtiyor.

Heerenveen'den sonra en fazla artış, ücretlerin neredeyse yüzde 72 oranında zamlandığı Nijkerk belediyesinde yaşandı. Bunu, park ücretlerine yüzde 55 zam yapan Lochem, yüzde 52 zam yapan Rijswijk ve yaklaşık yüzde 45 zam yapan Den Haag ile yüzde 44 zam yapan Gouda izliyor.

En pahalı park yeri Amsterdam’da
ANP araştırmasına göre, şu anda ülkede en pahalı park yeri ücreti Amsterdam'ın merkezindeki Singel'de alınıyor. Burada oturan araç sahipleri 2021 yılında 568 euro öderken, şu anda yüzde 11'lik bir artışla 630 euro ödemek zorunda.

Diğer büyük şehirlerden Utrecht şehir merkezinde yaşayanlar 2021 yılında 442 euro öderken, şu anda yüzde 39,2'lik bir zamla 615 euro ödemek zorunda kalıyor. 

Groningen'de park yeri için 370 euro, Den Bosch'da ise 368 euro ödeniyor.

2021 yılı ile kıyaslandığında, Rotterdam'daki park yeri ücretlerinin bu yıl yüzde 7,3 düştüğü görülüyor. Üç yıl önce 115,2 euro olan park yeri ücreti şu anda 106,8 euro.
©Sonhaber.eu

Hollanda’da taciz iddiasının sahte olduğu anlaşılan kadına 1,5 yıl hapis cezası Hollanda’da taciz iddiasının sahte olduğu anlaşılan kadına 1,5 yıl hapis cezası

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.