Royal Schiphol Group, FNV Schiphol ve CNV Vakmensen arasında yürütülen görüşmelerde Amsterdam’daki Schiphol ve Rotterdam’daki The Hague Havalimanlarında çalışan güvenlik görevlilerinin saat ücretlerine zam yapılmasına karar verildi.

Taraflar arasında yürütülen görüşmeler sonucu güvenlik personelinin saat ücretlerine yüzde 20 zam yapılacak. Gece mesailerinde ise ücretler yüzde 34 artırılacak. Maaş zammı, bu yılın başlarında kararlaştırılan saat başına 1,40 euro'luk ek ücretin üzerine gelecek ve kasım ayından itibaren geçerli olacak.

Konu ile ilgili olarak Schiphol yönetimi tarafından yapılan açıklamada, şuana kadar karar verilen zamların toplamında, alanda görev yapan güvenlik personelinin saat ücretinin yaklaşık yüzde 40 oranında artmış olacağı belirtildi.

"Çalışma koşulları da iyileştirildi"
CNV yetkilisi Erik Maas maaş artışlarının yanı sıra güvenlik personelinin çalışma koşullarında da iyileştirmeye gidildiğini, dinlenme odalarının kalitesinin artırılacağı ve 1 Ocak'tan itibaren çalışma programının daha esnek hale getirileceğini belirterek “Bunun yardımcı olacağını umuyoruz.” Yorumunu yaptı.

"Artan çalışma baskısı azaltılabilir"
FNV Schiphol yetkilisi Joost van Doesburg ise yapılan değişikliklerin Schiphol'de güvenlik görevlisi olarak çalışma fikrini daha çekici kılacağını umduğunu belirterek “Bu, artan çalışma baskısını azaltabilir. Ancak havalimanlarının diğer yerlerinde, konu personel eksikliğini çözmeye geldiğinde büyük zorluklar devam ediyor.” dedi ve sorunun henüz tam olarak çözülmediğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yaz döneminde hem Schipholdeki yoğunluğu azaltmak hem de alanda çalışmayı daha çekici hale getirmek için güvenlik personeline saat başına 5 eurodan fazla ‘yaz ikramiyesi’ veriliyordu. Eylül başında bu uygulamaya son verildi ve alandaki yoğunluk sorunu yeniden patlak vermeye başladı. 

Royal Schiphol Group, FNV Schiphol ve CNV Vakmensen müzakerelerinde alınan sonuçların sendika üyelerinin onayına da sunulacağı ve çoğunluğun onayının alınması ile uygulamaya sokulacağı belirtildi.

Fotoğraf: AA Arşiv

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.