Hollanda’nın bazı bölgelerinde hastalanan bir kişinin ev doktoruna ulaşması giderek daha zor olmaya başladı. Hastalar randevu için birkaç gün beklemek zorunda kalıyor. Bu konuda bir anket çalışması yapan Hollanda Hasta Federasyonu, dikkat çekici sonuçlara ulaştı.  

Federasyonun 12 binden fazla kişiyle yaptığı ankete göre her üç katılımcıdan biri ev doktoruna ulaşmanın giderek daha zor hale geldiğini belirtti.

Yapılan ankette muayenehaneye telefonla ulaşmanın daha zor hale geldiğini belirten katılımcılara göre randevu almak günleri hatta haftaları bulabiliyor. 

Ev doktorları bir süredir özellikle corona döneminin ardından artan hasta yükü, iş yükü ve emekli olan doktorların yerine yeterli derecede doktor bulunamaması nedeniyle şikayet ediyorlardı. Hasta federasyonuna göre bu durum hastalar tarafından da artık fark edilir düzeylere geldi.

Federasyon direktörü Dianda Veldman, bu durumun bölgelere göre değişiklik gösterdiğini bazı muayenehanelerde sorun yaşanmazken bazılarında hastaların randevu alabilmek için günlerce beklemek zorunda kaldığını dile getirdi.

Veldman; hastaların yaşanan olumsuzluklara rağmen başka bir ev doktoruna gitmeyi daha zor bulduğunu belirtirken, doktorların da bütün yoğunluklarına rağmen acil bir durum olduğunda bu hastaların yanında olabildiğini kaydetti. Hasta Federasyonu’na göre önümüzdeki dönemde ev doktorlarının yoğunluğu artmaya devam edecek. 

Araştırma sonuçlarına göre hastalar daha fazla dijital yollarla yardım almayı tercih ediyor ancak federasyona göre bu her zaman mümkün olmaya biliyor.  Kronik rahatsızlıklarda tekrarlaö mla tavsiye alabiliyor. 

Dijital yollarla ev doktoruna ulaşılabilirliğin daha da geliştirilmesi gerektiğini savunan federasyon, örneğin (geçici olarak) ev doktoru bulamayan kişiler için doktorlar arasında bir ağ kurularak işbirliğinin artırılabileceğini belirtiyor. 

©Sonhaber.eu
Foto: CDC - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.