Cumartesi ve Pazar günleri, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları kınamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla yüzlerce kişi farklı şehirlerde sokağa çıkacak.

Sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrılarda, Cumartesi günü Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Maastricht, Den Bosch ve Deventer'da düzenlenecek protesto eylemlerine binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Pazar günü ise Rotterdam ve Amsterdam'da büyük çaplı protesto eylemleri gerçekleştirilecek.
Filistin halkının hakları ve özgürlüğü için Rotterdam'da saat 15:00'te Blaak tren istasyonunda toplanacak eylemciler, Binnenrotte üzerinden yürüyüşe geçecek. Etkinlik saat 17:30'da sona erecek.

Gazze saldırıları
Bu hafta Salı akşamı Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nde gerçekleşen saldırıda en az beş yüz Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından Rotterdam, Amsterdam ve Den Haag'da protesto eylemleri düzenlendi. 

Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal istasyonları ve Den Haag'daki İsrail büyükelçiliği önünde toplanan protestocular, Filistin bayraklarıyla 'Katil İsrail' ve 'Özgür Filistin' sloganları attı.

Perşembe günü Den Haag'daki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) önünde toplanan eylemciler, İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi başta olmak üzere Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları kınadı ve İsrail hakkında savaş suçu soruşturması başlatılması çağrısında bulundu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş