Buienradar meteoroloğu Martijn Dorrestein bu hafta sonu bol güneşli bir hava olacağını ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Mayıs ayının başından bu yana ortalama sıcaklık 17 derece civarında seyrederken, bu hafta sonu denize yakın bölgelerde 17 derece ve iç kesimlerde yer yer 23 derece arasında seyredecek.

Dorrestein, Güneydoğu bölgesinde biraz bunaltıcı bir havanın hakim olabileceğini belirtirken, yağmur ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi. Sahil kesimlerinde de sisin yer yer etkili olabileceğini söyleyen Dorrestein bu durumun sıcaklığı düşürebileceğini kaydetti.

Pazar günü hava iç kesimlerde yer yer bulutlanma ile birlikte güneşli geçecek. Sıcaklıklar 22 dereceye kadar çıkacak. Ancak Dorrestein, özellikle günü dışarıda geçireceklere uyarıda bulunarak, güneş ışığının gücüne dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

“Bugün güneş ışığının gücü 5, yarın 4 ila 5 arasında” diyen meteorolog, bu değerlerin cilt tipine bağlı olarak, kişinin 15 ila 25 dakika içinde yanabileceği anlamına geldiğini belirtti.

Dorrestein'e göre önümüzdeki hafta yağmurla başlayacak. Haftanın ortasına doğru sıcaklıkların 15 dereceye kadar düşecek. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri biraz yağışlı geçme ihtimali de bulunmakta.  

Önümüzdeki hafta Cumartesi ve Pazar günleri ise sıcaklıklar yeniden 20 dereceye doğru yükselecek. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marco D'Abramo - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.