Bu hafta hafif bulutlu başlamış olsa da hafta içinde güneş daha fazla kendini gösterecek. Ülke genelinde sıcaklıkların 22 ila 25 derece arasında seyredecek. 

Pazartesi
Haftanın ilk çalışma günü güney bölgeleri hariç diğer bölgelerde bulutlu bir hava ile başladı. Özellikle kuzey bölgeleri sabah saatlerinde yoğun bir bulut tabakasına teslim oldu. Bu bölgede yer yer çisenti şeklinde yağmur görülebilir. Güney bölgelerinde ise güneş daha fazla kendini gösteriyor.

Kuzeyden hafif ve orta şiddette esecek rüzgar kademeli olarak kuzeydoğuya dönecek. Denizde bazen oldukça güçlü esecek.  Sıcaklıklar öğlene doğru 18 ila 20 derece arasında seyredecek.

Bulutlar öğleden sonra yerini güneşe bırakacak. İç kesimlerde hafif ve orta şiddette esen rüzgar Kuzey-kuzeydoğu istikametinde olacak. Kıyılarda ise şiddetli esecek. Sıcaklıklar Wadden Adaları'nda 20 dereceye, orta ve güney kesimlerinde 23 dereceye, doğuda ise yer yer 24 dereceye kadar çıkacak.

Akşam saatlerinde genel olarak sıcaklıklar düşecek. Sıcaklıkların iç kesimlerde 15 dereceye kıyı kesimlerinde ise 18 ila 19 dereceye kadar düşmesi beklenmekte. 

Gece saatlerinde sıcaklıklar Doğu sınır bölgelerinde 11 dereceye, Batı kıyılarında ise 15 dereceye kadar düşecek.

Salı
Gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesi ile Salı sabahı nispeten serin bir başlangıç yapılacak. Bazı bölgelerde sis görülecek. Oluşan sis kümeleri oldukça hızlı bir şekilde dağılacak ve sabahın yoğun olduğu saatlerde etkisini tamamen kaybedecek. 

Salı günü ülke genelinde güneşli bir gün görülecek. Gün içinde Kuzey bölgelerinde sıcaklıkların 22 derece, güney ve doğuda ise 25 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Akşam ve gece saatlerinde sıcaklıklar 20 dereceye kadar düşecek.

Çarşamba
Çarşamba günü güneşli ve yağışsız geçecek. Sıcaklıkların özellikle öğleden sonra 25 ila 26 dereceye kadar çıkması beklenmekte. Kuzeydoğudan doğuya doğru esen rüzgar yer yer serinlik yaratacak. 

Perşembe ve Cuma
Hafta sonuna doğru Doğu istikametinde esen rüzgar nedeniyle, sıcaklık mevsim ortalamasının üzerinde seyredecek. Genel olarak 22 ila 25 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. 

Cumartesi ve Pazar
Hafta sonundan itibaren rüzgar yönünde bir değişiklik olacağı ve bu nedenle bulutların daha fazla görüleceği tahmin ediliyor. Ancak sıcaklıkların yine de 25 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Foto: Hendrik Kuterman - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın