Pazar günü saat 14.50'de, Apeldoorn-Zuid'daki 1e Wormenseweg'de tuhaf davranan bir kişi hakkında polise gelen ihbarı değerlendiren ekipler, belirtilen adresteki kavşakta bir adamı gözaltına aldı. 

Omroep Gelderland'a konuşan görgü tanıkları, adamın çıplak olduğunu belirtti, ancak polis bu bilgiyi doğrulamadı. Gözaltına alınan adam daha sonra karakola götürüldü.

Karakola varıldığında, adamın rahatsızlandığı gözlendi ve derhal sağlık ekiplerine haber verildi. Polis açıklamasında o esnada görevliler tarafından adama suni teneffüs uygulandığı ancak tüm bu çabalara rağmen adamın hayatını kaybettiği belirtildi.

Gözaltına alınan kişinin ölüm nedenini belirlemek üzere resmi soruşturma başlatıldı. Pazar günü adamın gözaltına alındığı Snipweg ile Eerste Wormenseweg kavşağı trafiğe kapatılarak incelemeler yapıldı.

Üç şüpheli ölüm
Geçtiğimiz yıl eylül ayında Rhoon kentinde polisin gözaltına almaya çalışırken şok tabancası kullandığı ve polis köpeğinin ısırdığı 42 yaşındaki bir kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayda adı geçen polisler önce açığa alındı, daha sonra haklarında takipsizlik kararı verildi. 

İkinci vaka ise Twente’de yaşandı. Ağustos sonunda uyuşturucu etkisindeyken gözaltına alınan bir şüpheli yaşamını yitirdi. Olay anına ilişkin video görüntülerinde, polisin şüphelinin göğsüne iki defa dizini bastırdığı görüldü.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş