KNMI’den yapılan açıklamada Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece ve Pazar sabahı erken saatlerde, Elin fırtınasının neden olduğu şiddetli rüzgar nedeniyle, Hollanda'nın kıyı kesimlerinde sarı kod uygulanacağı belirtildi.

Sarı kod uyarısı başta Wadden ve IJsselmeer bölgesi olmak üzere Friesland, Flevoland, Kuzey Hollanda, Güney Hollanda ve Zeeland için geçerli olacak.

Uyarıya göre,  Pazar sabahı erken saatlerde kıyı bölgelerinde rüzgar şiddeti saatte 75 kilometreye kadar çıkacak. Kıyı boyunca rüzgarın hızı saatte 90 kilometreye ulaşma ihtimali bulunmakta.

Rüzgarın Pazar günü öğle saatlerine doğru azalması bekleniyor. 

Cumartesi gününün hava durumu
Cumartesi günü gri ve neredeyse her yer yağmurlu olacak. Yerel olarak yağmur sağanak yağışlı olacak, bu da şiddetli sağanaklara neden olabilir. Weeronline'a göre rüzgarın kuvveti artacak. İç kesimlerde orta ila oldukça kuvvetli ve kıyı boyunca kuvvetli ila fırtına şeklinde esecek. 

Sıcaklık kuzeydoğuda 7 derece ile Zeeland'da 11 derece arasında olacak. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.