Liman işçilerinin haklarını korumak için çalışan FNV Havens sendikası işçilerden Korona Giriş Belgesi istenemeyeceğini belirterek, sendika üyelerine kurala uymama çağrısı yaptı. Sendika herhangi bir işverenin QR kodu talep etmesi halinde harekete geçeceğini söyledi.

Bir işyerinde korona geçiş belgesi veya QR kodu mecburiyetinin getirilmesinin, işverenlerin çalışanlar arasında ayrım yapmasına olanak sağlayacağından endişelenen FNV Havens, bu sektördekilerin QR koduyla ilgili tartışmalara sürüklenmeden önce, önlem almak istiyor.

'Biz üyelerimizin boş zamanlarını nasıl organize etmek istedikleri ve gelirlerini nasıl harcamak istedikleri ile değil, üyelerimizin işi ve geliri ile ilgiliyiz." diyen sendika, işyerinde bir buçuk metre mesafe ve maske kullanımı gibi diğer önlemlere uyulması gerektiğini de vurguluyor.

Geçtiğimiz Salı günü Başbakan Rutte ve Bakan De Jonge tarafından yapılan açıklamada, işyerlerinde QR kodu zorunluluğunun mümkün olup olmadığının araştırıldığını söylemişti. Böyle bir uygulama için önce Temsilciler Meclisi'nin çoğunluğunun onay vermesi gerekiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU