Hollanda'da bu hafta yağmurla birlikte başladı ancak haftanın ikinci yarısında yağmura fırtına da eşlik edecek. 

Weeronline'nin hava tahmin raporuna göre, Ekim ayı yağmurlu geçti ve Kasım ayı da bölgesel yağışlarla başladı. Ayrıca, kış saati uygulaması nedeniyle havanın erken kararması ile birlikte yağmur ve rüzgar, yollarda ekstra yoğunluğa yol açacak. 

Bu hafta Çarşamba gününe kadar göreceli sakin bir sonbahar havası bekleniyor. Ancak Çarşamba'dan itibaren yağmurlu bir hava ve güneyden esecek 70 km/saat hızında rüzgar etkili olacak. 

Perşembe günü ülke genelinde rüzgarın şiddetinin 6 ila 8’e kadar çıkması ve hızının saatte 80 ila 100 kilometre arasında olması beklenmekte. Fırtına şiddetindeki rüzgar aşırı yağış ile birleştiğinde trafikte yoğunluğa ve sıkışmalara neden olabilir. 

Meteorologlara göre Cumartesi'ye kadar kıyı kesimlerinde 50 ila 70 milimetre, iç kesimlerde ise 20 ila 50 milimetre yağmur düşebilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş