https://youtu.be/VBtG3bWwDa0

Figen Arslan / Rotterdam

TurkishWIN platformu, Eylül 2018’de Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosu olarak göreve başlayan Sayın Aytaç Yılmaz’ı, hem hoşgeldin demek, hem tanışmak hem de yeni dönemde başarılar dilemek için makamında ziyaret etti.

Dünya kadınlarını din, dil, ırk ayrımı olmadan TurkishWIN network ağı ile tanıştırıp güçlerini birleştirerek iş hayatında kadın dayanışması oluşturan küresel bir kız kardeşlik platformu olduklarını ifade etti.

2010 yılında Melek Pulatkonak tarafından New York’ta kurulan TurkishWIN aralarında Leyla Alaton gibi başarılı iş kadınları, sanatçılar, girişimciler, öğretim görevlileri ve öğrencilerin de bulunduğu, Türkiye ile bağı olan global kadınlar için fikirlerin, tecrübe ve iş fırsatlarının paylaşıldığı Türkiye'nin ilk uluslararası kadın iletişim ağıdır.

“O YAPTIYSA BEN DE YAPARIM!” sloganıyla yola çıktıklarını; her kadının kendi kanatlarıyla doğru rüzgarı bulduğunda uçabileceğine inandıklarını, bu sebeple Türk kadınına potansiyelini gerçekleştirebilmesi için programları ve networkleriyle destek verdiklerini belirtti.

Ankara, Boston, İstanbul, İzmir, Londra, New York, San Francisco, Zürih, Washington ve Hollanda’da faaliyette olan TurkishWIN’in gelecekte, Türkiye'de ve yurt dışında kadınlara odaklanan en etkili ağ olmayı hedeflediklerini açıkladı.

TurkishWIN konuşmaları ile farklı sektörlerden seçilen konuşmacılar fikir ve hikâyelerini paylaşıyorlar. Bu konuşmalar ile amacımız; Türkiyeli kadının başarı hikâyelerini tüm dünyaya duyurmak, değişik fikirlere, bilgiye ve rol model kadınlara ulaşımı kolaylaştırarak izleyenlere ilham verebilmek, yeni ufuklar açabilmektir diyen Heck, hazırlayacakları bir etkinlikte Sayın Yılmaz’ı bir konuşma yapması için davet etti.

Sayın Başkonsolos önümüzdeki dönemde görev bölgesinde, kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımının sağlanması, karşılaştığı sorunların çözümüne destek olunmasının hedefleri arasında olduğunu belirterek bu ziyaretten memnun kaldıklarını, Hollanda'da da böyle çalışmaların yapılmasından mutluluk duyduklarını, yakın bir tarihte TurkishWIN@Hollanda etkinliğine konuşma yapmak için katılacaklarını söyledi.

Zor bir dönemde Hollanda’da görev alan Yılmaz’a diplomaside temsil ettiği Türk Devleti ile görevli olduğu Hollanda Devleti arasında sürekli barışçıl bağlar kurarak ilişkilerin normalleşmesi için yapacakları hizmetlerde başarılar dileyen Heck, kadına dair birçok alanda geniş katılımlı faaliyetler düzenlediklerini dolayısıyla başkonsolosun bu faaliyetlere katılmasının kendilerini onurlandıracağını dile getirdi.

© SONHABER.EU