Gençler arasında yaygın kullanılan enerji içeceklerini mercek altına alan Tüketici koruma derneği Foodwatch, bu içeceklerin satın alma yaş sınırının 14'ten 18'e çıkartılması gerektiğini açıkladı.

Bilindiği üzere enerji içeceklerinin yüksek tüketimi, kalpte aritmiye, uyku problemlerine ve hatta böbrek yetmezliğine yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de 2014 yılında yaptığı bir açıklamada, enerji içeceklerinin özellikle gençler arasında sağlığa zararlı olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

WHO'nun bu argümanını kaynak olarak gösteren Foodwatch organizasyonu, Merkezi Gıda Ticareti Bürosu'nu (het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel - CBL) ve Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı.

Uygulamaya tüm marketler dahil olmalı

Foodwach organizasyonunun açıklamasına göre; şuanda yürürlükte olan enerji içeceği satın alma yaş sınırı, neredeyse sadece Lidl ve Aldi süpermarketlerinde uygulanıyor.

Organizasyon; yüzde 90 ortak pazar payına sahip olan on süpermarketin, enerji içeceği satınalma yaş sınırını 18'e yükseltme fikrine olumlu yaklaştığını ancak bu hususta bir şartlarının olduğunu belirtiyor.

Bu işletmelerin ortak şartı, Albert Heijn, Jumbo ve Plus gibi diğer tüm süpermarketlerin de bu uygulamaya dahil olması.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU