Hollanda'nın Den Bosch kentinde dün gece ışıkları kapalı seyreden minibüsü durduran polis ekipleri, sürücünün 17 yaşında ve ehliyetinin olmadığını tespit etti. Minibüste yapılan aramalar sonucunda ise halk arasında gülme gazı (lachgas) olarak bilinen azot protoksit içeren 100 litre gaz bulunduğunu açıkladı. 

Hollanda'da gülme gazı bulundurmak yasak olmamasına rağmen, polis ekipleri büyük miktarda gaz tespit edince el koyuyor. 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücüye araç kullanmaktan ceza yazılırken, tehlikeli malların taşınması kurallarına uymadığı ve gülme gazı (lachgas) olarak bilinen azot protoksit içeren 100 litre gaz taşıdığı gerekçesiyle cezai işlem uygulanacağı belirtildi. 

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan gülme gazı kullanımında büyük artışlar yaşanıyor. Satın alması kolay ve ucuz olduğu için yaygınlaşan gülme gazı, uzmanlara göre çok fazla kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Daha önce yaşanan örnek bir olayda 3 bin 225 Euro ceza kesilmişti

Hollanda'nın Amersfoort kentinde daha önce yaşanan ve aracında gülme gazı yakalatan sürücüye tehlikeli yük taşıma belgesi olmadığı için 1600 Euro, tüpleri arabada sabitlemediği için 500 Euro, tüplerin üzerinde bulunan bilgilendirme etiketlerinin doğru olmadığı için 375 Euro, tüpleri taşıdığı bölmede havalandırma ve havalandırma etiketi olmadığı içinde 750 Euro olmak üzere toplamda 3 bin 225 Euro ceza kesildiği açıklanmıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU