Motorlu Taşıt Sürücü Test Merkezi CBR’in hedefi sınav randevuları için bekleme süresini 7 haftaya indirmek olsa da Haziran ayında adaylar en az 16 hafta beklemek zorunda kaldı. Bazı bölgelerdeki adaylar şuanda 22 haftaya kadar beklemek zorunda kalıyor. Geçici hükümetin Altyapı Bakanı Mark Harbers, bu durumun yılsonunda normale döneceğini tahmin ediyor.

Geçen yıl, sürücü adaylarının randevu almak için bekleme süreleri 21 haftadan 12 haftaya kadar düşmüştü. Ancak CBR’deki personel yetersizliği ve başvuruların sayısının artması gibi sorunlar, sürelerin tekrar uzamasına neden oldu. Bakan Harbers bu durumun "özellikle göç nedeniyle" artan talepten kaynaklandığını belirtti.

Randstad’da bekleme süresi 22 haftayı buluyor
Özellikle Randstad bölgesinde ehliyet sınavına katılmak isteyenler uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya. Bazı yerlerde sınav rezervasyon süresi 22 haftaya kadar çıkabiliyor. CBR, bu gecikmeleri önlemek adına diğer bölgelerden sınav görevlilerini Randstad'a yönlendiriyor; ancak gecikmelerin önüne geçmekte zorlanıyor.

CBR, rezervasyon sürelerinin yaz boyunca yaklaşık 16 hafta civarında seyredeceğini ve yazın ardından bu sürenin kısalacağını öngörüyor. Bakan Harbers ise yılın sonuna doğru sürenin 8 ila 10 haftaya düşeceğini tahmin ediyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: CBR

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş