Temmuz ayında hükümet 1 Ekim itibarıyla sadece temel eğitim bursu ve ek burs alan öğrencilerin enerji yardımı alacağına karar vermişti. Bakan Schouten’ın pazartesi günü yaptığı açıklamada ise eğitim süresi normal süreyi geçen ve bu nedenle temel eğitim bursu veya ek burs alma imkanı bulunmayan bazı öğrencilere de enerji yardımı verileceği duyuruldu. 

Enerji yardımı tek sefere mahsus, 400 euro olarak Eğitim Servisi DUO aracılığıyla verilmekte. Kurum belirtilen gruptaki öğrencilerin bu yardımdan yararlanıp yararlanamayacakları, ebeveynlerinin son mevcut gelir bilgileri üzerinden değerlendirilecek. 

Düşük gelirli haneler için verilen enerji yardımı öğrenci olanları kapsamıyordu. Ancak hükümet geçtiğimiz temmuz ayında öğrencilere hibe niteliğinde, enerji yardımı verilmesine karar verdi. 

Konu ile ilgili geniş bilgi için Rijksoverheid web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş