Meteoroloji Enstitüsü KNMI sabah saat 08:00 itibariyle Gelderland, Utrecht, Limburg ve Noord-Brabant bölgeleri için turuncu kodlu uyarı yayınladı. Diğer bölgeler için sarı kodlu uyarı verildi.

KNMI tarafından yapılan açıklamada sabah saat 08:00 itibariyle Utrecht, Gelderland ve Noord-Brabant bölgelerinde saat 10:00 itibariyle de Limburg bölgesinde turuncu kodlu alarm verildiği, bu bölgelerde kar yağışının artacağı ve bununla birlikte buzlanma görüleceği belirtildi. 

Sağanak yağışların ülkenin batı kesimlerinden iç kesimlere doğru hareket edeceği ve yağışın sulu kar ve kara dönüşeceği belirtildi.

Mümkünse evden çalışın!
Rijkswaterstaat, özellikle ülkenin orta, doğu ve güneyinde yağış ve buzlanma nedeniyle tehlikeli yol koşullarına karşı uyarıda bulundu. 

Açıklamada sabah saat 06:15 itibariyle bazı bölgelerde kar yağışının başladığı belirtilirken A9 otobanının Amstelveen istikameti, Heerhugowaard ile Akersloot arasındaki trafiğin, yolun kayganlığının artması nedeniyle yoğun olduğu aktarıldı.

Rijkswaterstaat, trafiğe çıkacakların anlık hava ve yol durumunu takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. Kurum açıklamasında imkanı olanların evden çalışması uyarısı yapıldı.

Trafikte ypoğunluk yaşanıyor
ANWB, Kuzey Brabant'ın batısındaki trafiğin yavaş ilerlediğini Utrecht'te ve Kuzey Hollanda'nın güneyinde de trafikte yavaşlama görüldüğünü belirtti. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Jonathan Francisca - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.