Hollanda'nın tamamı Giro555'i desteklemek için Çarşamba günü harekete geçecek. Gerek kamu yayıncıları gerekse özel televizyonlarda canlı bağış kampanyası düzenlenecek.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında Hollanda’da başlatılan gerek bireysel gerekse kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yapılan bağış kampanyaları devam ediyor. 

Depremin akabinde Hollanda Kızılhaç üzerinden Giro7244 bağış numarası ile başlatılan ve daha sonra Giro555 üzerinden devam eden bağış kampanyasında 13 Şubat itibariyle 27 milyon 731 bin 78 euro toplanmış durumda. 

Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için başlatılan kampanyada bu hafta Çarşamba günü (15.02.2023)  hem kamu televizyon ve radyolarından hem de özel medya kuruluşları aracılığıyla canlı yayın gerçekleştirilecek.

Servaes : “Elimizden gelen her şeyi yapmaya devam etmeliyiz.”
Giro CEO’su ve aynı zamanda Oxfam Novib başkanı Michiel Servaes, Giro kampanyası başladıktan sonra bir haftagibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 25 milyon euro seviyesinde bağış toplandığını belirtirken, etkileyici bir miktar olduğunu ancak bölgede daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde afet bölgesini ziyaret eden Servaes,  yardıma ne kadar fazla ve acil ihtiyaç duyulduğunu kendi gözleriyle gördüğünü dile getirdi ve “Çünkü çoğu insan hala dışarıda uyuyor ve bu nedenle hızla barınağa, sıhhi tesislere ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Yardım kuruluşları bu nedenle büyük bir operasyona hazırlanıyor. Tüm bu insanlara yardım etmek için gerçekten elimizden gelen her şeyi yapmaya devam etmeliyiz.” dedi.

15 Şubat Deprem mağdurlarına yardım kampanyası
15 Şubatta gerçekleştirilecek ve Hilversum’daki Beeld & Geluid kurumdan yapılan canlı yayınlar tüm kamu ve özel radyoları ve tv’lerinden yayınlanacak. Akşam saatlerinde ise NPO, RTL ve SBS tarafından ortak yayın yapılacak. 

Deprem mağdurlarına yardım kampanyası saat 20.30'dan itibaren NPO1'de izlenebilir. Kampanya Canlı yayında saat  22.15 sıralarında gününün final skoru da yayınlanacak
©Sonhaber.eu
Foto: Giro555

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.