Danıştay’dan yapılan yazılı açıklamada, Afrikalı düzensiz göçmenlerin İtalya’da “insan hakları ihlalleri” ile karşı karşıya kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, Adalet ve Güvenlik Bakanlığının İtalya’dan Hollanda’ya gelen iki Afrikalı düzensiz göçmenin yaptığı sığınma taleplerini kabul etmediği ve İtalya’ya geri göndermek istediği ifade edildi.

İtalya’da, düzensiz göçmenlerin, barınma merkezlerindeki yetersizlik nedeniyle yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamama riskinin bulunduğu ve bunun insan haklarına aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, bu gerekçeyle bakanlığın Afrikalı düzensiz göçmenleri İtalya’ya geri gönderemeyeceğine karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, Dublin Sözleşmesi’ne göre İtalya’nın söz konusu kişilerin sığınma taleplerinden sorumlu olsa da Danıştay’ın verdiği karar neticesinde Adalet ve Güvenlik Bakanlığının İtalya’dan gelen Afrikalı düzensiz göçmenlerin sığınma taleplerini işleme almak zorunda olduğu aktarıldı.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.