Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM’in Salı günü yaptığı açıklamada, beklenen sonbahar dalgasının başladığı tahmininde bulunuldu. Kurum açıklamasında hem korona testi pozitif çıkanların hem de hastaneye yatış sayılarının arttığını belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yedi günlük zaman içinde 12 bin 269 kişinin korona testi pozitif sonuçlandı. Bu sayı 13 ağustostan bu yana alınan en yüksek pozitif sonuçlu test sayısı oldu.

Bir önceki haftaya kıyaslandığında pozitif test sayısının yüzde 39 arttığının görüldüğünü belirten RIVM, 25 Hazirandan bu yana haftalık bazda en hızlı artışın bu hafta yaşandığını açıkladı. 

Hemen hemen her yaş grubunda pozitif vakaların arttığı belirtilen açıklamada “aşı, test ve diğer temel tavsiyelere ekstra dikkat edilmesi” tavsiyesinde bulunuldu.

Son beş hafta içinde en yüksek hastaneye yatış sayısı
Hem RIVM hem de Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi LCPS verileri, covid nedeniyle hastaneye başvuru ve yatış sayılarının arttığını gösteriyor. Geçen hafta korona şikayeti nedeniyle 287 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu sayı son beş haftanın en yüksek sayısıydı.

LCPS verilerine göre de hastanede tedavi gören hasta sayılarında artış yaşanıyor.  LCPS'den bugün yapılan açıklamada 24 saat içinde hastaneye 117 yeni corona hastasının yatırıldığı ve bu hastalardan 4’ü yoğun bakıma alındığı belirtildi. 

Toplam olarak bakıldığında şuanda 35 covid hastası yoğun bakım ünitesinde, 596 covid hastası ise hastanenin diğer kliniklerinde tedavi görmekte.

Test merkezleri yoğunlaşıyor
RIVM, son bir gün içinde 2 bin 614 testin sonucunun pozitif olarak çıktığını, bu sayının 3 Ağustos'tan bu yana en yüksek günlük rakam olduğunu açıkladı.

Günlük vaka sayılarında 94 vaka ile Amsterdam başta gelirken, bu şehri 69 vaka ile Rotterdam, 48 vaka ile Den Haag, 42 vaka ile Apeldoorn ve 38 vaka ile Helmond takip etti.

Ayrıca test merkezlerindeki yoğunluk da artıyor. Geçen hafta 15 bin 641 kişi test yaptırdı, bu sayı son yedi haftanın en yüksek sayısı oldu.

Foto: Krzysztof Kowalik - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.