Geçtiğimiz hafta Salı günü özellikle son haftalarda corona vaka sayılarında ciddi artış tespit edildiğini ve bunun sonbahar dalgasının başlangıcı olma ihtimalinin bulunduğunu açıklayan RIVM, bugünkü açıklamasında son verilerin bu tahmini doğru çıkarttığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM, bugün hem pozitif sonuçlu test hem de hastaneye yatış sayılarının hızlı bir şekilde artmaya başladığını duyurdu ve “bununla birlikte sonbahar dalgası resmen başladı” şeklinde açıklama yaptı.

RIVM verilerine göre iki hafta önce haftalık pozitif test sayısı 12 binken, geçtiğimiz 7 gün içinde yüzde 55 artarak, 19 bin 31 kişiye yükseldi. 

RIVM’e göre, huzurevlerinde kalanlar arasında korona rahatsızlığı olanların sayısı yüzde 47 arttı ancak, geçen hafta en büyük artış hastanelerde görüldü. Yoğun bakım ünitelerine yatırılan hastaların sayısı hala düşük olmasına karşı, diğer bölümlere yatırılan korona hastalarının sayısında bir hafta öncesine göre yüzde 68’lik bir artış yaşandı. 

Son bir hafta içinde toplam 561 kişi corona nedeniyle hastanede tedavi görmeye başladı. Bu hastalardan 485’i direk olarak covid-19 nedeniyle hastaneye yatarken, geri kalan kısmı farklı nedenlerden hastaneye yatırıldı.

Şuanda Hollanda genelinde 870 kişi covid nedeniyle hastanede tedavi görmekte. Bu sayının son iki aylık dönem içinde en fazla hasta sayısı olduğu belirtiliyor. 

RIVM verileri test merkezlerinde test yaptıranların sayısının da arttığını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta 23 bin kişi korona testi yaptırdı. Bu sayı son 2 ayın en fazla haftalık test sayısı oldu. 

Hemen hemen her yaş grubunda pozitif vaka sayılarının arttığını belirten kurum açıklamasında hatırlatma aşısı, test ve diğer temel tavsiyelere extra dikkat edilmesi gereğine vurgu yapıldı. Özellikle 60 aş ve üstü kişilerle sağlık açısından savunmasız olan kişilerin, yeni virüse karşı güçlendirilmiş hatırlatma doz aşılarını yaptırmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Foto: Riley Crawford - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.