Okullar birer birer açılırken ailelerin ve özellikle geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin derdi çoğalıyor. Telegraaf gazetesinin Leergeld Vakfı ile yaptığı görüşmeye dayanarak verdiği haberde, bu yılın ilk altı aylık döneminde vakfa yapılan başvuruların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 arttığına vurgu yapıldı.

Vakıf, yükselen enflasyonun malzemelerin fiyatlarına etki ettiğini bu nedenle vakfa okul malzemeleri ihtiyacı ile başvuru yapan ailelerin sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğini açıkladı. 

Okul malzemeleri el yakıyor
Bilindiği üzere Hollanda’da bu hafta ders zili çalmaya başladı. İlk olarak bu hafta ülkenin orta kesimindeki ilk ve orta dereceli okullar kapılarını yeni eğitim yılı için açtı. Önümüzdeki hafta güney bölgeleri ve bir hafta sonra da kuzey bölgelerindeki okullarda eğitim başlayacak. 

Yüzbinlerce çocuk Eylül ayı itibariyle eğitim hayatına geri dönecek. Okul başlamadan önce aileler, çocuklarının okulda kullanacağı defter, hesap makinesi, kalem veya sırt çantası gibi eşyaları tamamlama telaşı içerisindeler.  Ancak bazı aileler için basit bir defter almak bile oldukça zor. 

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre Mart ayında yüzde 4,4 olan yıllık enflasyon Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 5,2'ye ve Haziran ayında da yüzde 5,7’ye yükseldi. Temmuz ayında ise yüzde 4,6’ya geriledi. Bu durum geçtiğimiz aylar içerisinde başta gıda olmak üzere tüm ürünlerde fiyat artışına neden oldu.

Bunun yanı sıra okula ödenen ‘gönüllü ebeveyn katkısı’ (de vrijwillige ouderbijdrage ) da ailelerin artık maddi olarak karşılayabileceği bir durum olmaktan çıktı.

Hollanda Leergeld Vakfı
Gönüllülük temelinde çalışan vakıf, bir kurum veya kuruluş tarafından yönlendirilen veya kendi inisiyatifi ile vakfın web sitesi üzerinden online başvuru yapan aileleri ziyaret ederek ihtiyaçların ne olduğunu belirliyor. Vakıf sadece eğitimle değil, aynı zamanda spor, kültür veya sağlık ile ilgili konularda da yardımcı oluyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Annie Spratt - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş