Hollanda'da sağlık hizmetlerinin daha iyi hale getirilmesi için bağımsız araştırmalar yürüten Nivel’in açıklaması endişe yarattı. Kurum son üç yıl içinde, geçtiğimiz hafta, 5 ila 14 yaş arasında ilk kez bu kadar çok çocukta zatürre teşhisi konduğunu açıkladı. 

Nivel, bu yıl 31 Temmuz'dan bu yana aile hekimlerinin önceki yıllara göre daha fazla zatürre vakasıyla karşılaştığını belirtiyor. Artış eğilimi 14 Ağustos'tan bu yana görülüyor ancak neden bu kadar çok küçük çocuğun zatürreye yakalandığı henüz belirsiz.

Geçen hafta, 5 ila 14 yaş arasındaki yaklaşık 80 çocuk zatürreye yakalandı.  2022 kışında da bir artış görüldüğünü belirten Nivel, ancak o dönemdeki zirvenin bir hafta içinde 60 çocuk olduğunu kaydetti.

Bununla birlikte, neden bu kadar çok küçük çocuğun zatürreye yakalandığı belirsizliğini koruyor. Nu.nl sitesine bir açıklama yapan Nivel, sadece rakamları takip ettiklerini ancak daha fazla araştırma yapmadıklarını bildiriyor. RIVM de bu artışı açıklayamıyor.

Diğer yaş gruplarında da artış görülüyor
Nivel ayrıca son haftalarda 0 ila 4 yaş arası çocuklar ile 15 ila 24 arasındaki gençler arasında görülen zatürre vakalarının sayısında da artış kaydetti. Öte yandan 65 yaş ve üzeri kişilerde de vaka sayılarında artış olduğu tespit edildi ancak bu gruptaki artış çocuklar ve gençlere nazaran daha az.  

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş