Hollanda’da çocuklar arasında görülen zatürre vakalarında endişe verici bir artış yaşandığı belirtildi. Halk Sağlığı Enstitüsü RIVM, konu ile ilgili araştırma başlattı ve aile doktorlarından, hastalardan boğaz ve burun örnekleri almalarını istedi.

RIVM'ye göre, 5 ila 14 yaş arası çocuklarda, özellikle zatürre vakalarının sayısında dikkat çeken bir artış söz konusu. Nivel araştırma enstitüsüne göre, geçen hafta her 100 bin çocuktan 130'u zatürre nedeniyle aile hekimine başvurdu. Kurum geçen yıl bu sayının, zirvenin yaşandığı aylarda 58 olduğunu açıkladı. 

RIVM, artışın daha önce hiç bu kadar büyük olmadığını belirtiyor. Bu, birçok hastane yatağının dolu olduğu anlamına geliyor.

Nijmegen RadbouduMC'den pediatrik göğüs hastalıkları uzmanı Peter Merkus, CWZ ve Radboudumc'daki tüm çocuk yataklarının zatürre ve diğer solunum yolu hastalıkları olan hastalarla dolu olduğunu bildiriyor. Gelderland eyaletindeki Arnhem, Doetinchem ve Tiel gibi diğer hastanelerde de durumun ciddi olduğu belirtiliyor.
 
RIVM,  bir veya her iki akciğerdeki hava keselerinin iltihaplanmasına neden olan enfeksiyon olan zatürrenin nedenlerini araştırıyor. Bu nedenle özellikle aile hekimlerinden hangi virüs ve bakterilerin söz konusu olduğunu görmek için 0-14 yaş arası çocuklardan numune göndermelerini istiyor.

Kuruma göre, Hollanda'da şu anda başlıca RS virüsü, koronavirüs ve rinovirüs görülüyor. Bu durum laboratuvarlardan gelen haftalık rakamlardan anlaşılıyor. Ancak bu veriler hastalık semptomları ve bulunduğu hastaların yaşı hakkında hiçbir bilgi içermiyor. 

Grip ve korona vakalarında da önemli artış
RIVM, zatürre hastalığı bulunan çocuk sayısındaki keskin artışın yanı sıra korona enfeksiyonlarının sayısında da artış olduğunu belirtti. Nivel'de ayrıca grip benzeri semptomlarla aile hekimlerine başvuranların sayısının, geçen yıla göre çok arttığını açıkladı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş