Polis, Schiedam'da ikamet eden 52 yaşındaki bir erkeği, 2010 yılında Schiedam ve Vlaardingen'de meydana gelen ciddi cinsel suçların faili olarak yakaladı. Adamın yakalanmasında yeni görüntü teknikleri ve DNA araştırması büyük önem taşıyor.

2010 yılında Schiedam ve Vlaardingen’de o dönemde 13, 15 ve 16 yaşındaki çocuklarla cinsel ilişkiye girmekten aranan adam, yürütülen DNA araştırması ve dağıtılan üç boyutlu görüntüsü sayesinde, 13 yıl sonra yakalandı. 

Polis tarafından yapılan açıklamada, faile ait çizimden yola çıkılarak yapılan 3 boyutlu görüntü sayesinde 300’ün üzerinde ipucuna ulaşıldığını belirtti. 

“Bu ihbarlardan bir tanesi bizi zanlıya götürdü” şeklinde ifade kullanan polis, elde edilen ipucuna dayanarak 2022 kasım ayında Schiedam ve Vlaardingen’de DNA araştırması için vatandaşlara çağrı yapıldığını aktardı.

Polis, Schiedam ve Vlaardingende onlarca kişiden DNA araştırması için örnek topladı. Polis araştırma ekibi başkanı Rene Bergwerff yaptığı açıklamada, zanlının kendi isteğiyle DNA örneği verdiğini belirtti ve “Hollanda Adli Tıp Enstitüsünden araştırmacılar daha sonra bunu soruşturmadan elde edilen DNA izleriyle karşılaştırdı. Şüphelinin DNA'sının bulunan izlerle eşleştiği bulundu.” dedi.

Aralık 2021'de polis ve Rotterdam Savcılığı bu davada yeni bir teknik kullandı. Polis Görüntüleme ve Yeniden Yapılandırma Uzman Ekibi, zanlının 2010 yılında oluşturulan çiziminden yola çıkarak üç boyutlu bir temsilini oluşturdu. Bu, yeni görüntüleme teknolojisi ile failin üç boyutlu gerçek boyutunda, hatta hareket halinde görülebildiği görüntüsünü oluşturdu ve bu görüntü ile vatandaşlardan bilgi edinilmeye çalışıldı.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.