Geçen yıl enerji fiyatlarının aşırı yükselmesi nedeniyle zam yapılan Çocuk Parası Ödeneği (Kinderbijslag) miktarları, enflasyonun ve buna bağlı olarak fiyatların gerilemesiyle birlikte düşürülecek. Üç aylık dönemler halinde verilen ödeneğin çocuk başına 8 ila 11,50 euro arasında düşürüleceği belirtiliyor.

Elde edilen bilgiye göre; 0 ila 5 yaş arası çocuklar için ödenen çocuk parası miktarı çeyrek başına  8,06 euro, 6 ila 11 yaş arası çocuklar için ödenen miktar 9,79 euro ve 12 yaş ve üzeri çocuklar için ödenen miktar ise 11,52 euro azalacak.

Yüzde 16 oranında zam yapıldı
2022 yılında yaşanan aşırı enflasyon artışı ailelere verilen çocuk parasının da artmasına neden oldu. Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığına göre geçen yıl çocuk paraları yaklaşık yüzde 16 oranında artırıldı. Ancak geçen süre içerisinde enflasyon değerlerinin düşmesi ile ödenek miktarında yeniden düzenleme yapılması gerekti.

Bakan Van Gennip, bu durumun zorluk yaşayan ebeveynler için bir hayal kırıklığı olacağının farkında olduğunu belirtirken, “Hükümet Ağustos ayında, 2024 için genel satın alma gücünü değerlendirecek. Bu değerlendirmede çocuk yoksulluğu ve Hollanda hanelerinin geçim güvencesine dikkat edilecektir.” ifadesini kullandı. 

Ebeveynler ve bakıcılara 17 yaş ve altı çocuklar için verilen Çocuk Parası Ödeneği, çocuğun yaşı ve ikamet ettiği yere bağlı olarak değişiyor. Çocuk Parası ödenek miktarı son altı ayın tüketici fiyatları gelişimine göre belirleniyor. Bakanlık yılın başından bu yana yaşanan gelişme uyarınca 1 Temmuz 2023 tarihinde yeniden bir güncelleme yapacak.

Kinderbijslag hakkında daha geniş bilgi almak veya başvuru yapmak için Sosyal Sigortalar Kurumunun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş