Hollanda’da hükümetin azot planlarını protesto eden çiftçiler ikinci kez yolları kapattı. Birçok otoyol traktörlü çiftçiler tarafından trafiğe kapatıldı. 

Hollanda’da binlerce çiftçi hükümetin nitrojen politikasını protesto etmek için tekrar yollara çıktı. Pazartesi günü birçok otoyolda traktörlerle gelen çiftçiler nedeniyle trafik akışının kesildiği belirtiliyor. 

Çiftçiler, diğerlerinin yanı sıra A2, A30 ve A67'yi engellerken, traktörler de A28'de trafiği tıkadı.

Çiftçiler traktörleriyle A2 karayolu Den Bosh istikametinde, Best civarında  yolu kapattı. Aynısı Eindhoven ve Venlo arasındaki A67karayolunda da yaşandı. Liessel yakınlarında yola saman balyaları atan çiftçiler trafiğin akışı engellendi.

Liessel, kabinenin nitrojen planlarına göre emisyonların yüzde 70 ila 80 oranında azaltılması gereken doğa rezervlerinden biri olan Peel'de yer alıyor. Bu nedenle bu noktanın çiftçiler tarafından bloke edilmesi önemli bir mesaj içeriyor. 

A30 karayolu, Lunteren çıkışı çiftçiler tarafından engellendi, ayrıca N35 üzerindeki Ommen yakınlarındaki bir çıkış da çiftçiler tarafından tıkanmış durumda.

Düzinelerce traktörün A28'de Assen'e doğru ilerlediği, ayrıca Winterswijk (Gelderland) ve Schaijk'te (Kuzey Brabant) çiftçilerin toplandığı belirtiliyor. 

Henüz tam olarak ne yapacakları ve nereye gittikleri bilinmiyor.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda  da çiftçilerin eylemleri görüntülendi
A67


A28 Pesse civarı


A2 Best civarı

Foto: Screenshot Twitter video

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın