Hollanda'nın Leeuwarden kentinde bulunan Hollanda Diyanet Vakfı (HDV)'ye bağlı Ulu Camii ile Enschede kentinde bulunan Selimiye Cami'ne bir yıl içerisinde ikinci defa posta yoluyla İslam karşıtı ırkçı mektup gönderildi. 

Hollanda'da İslam düşmanı ve ırkçı kişiler tarafından, posta yoluyla Ulu Cami ve Selimiye Camine gönderilen zarf içerisinde bebek bezi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'i konu eden hakaret içerikli karikatür çıktı.

Enschede HDV Selimiye Cami Yönetim Kurulu Başkanı Abdurahman Biçici, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Bu gibi olayların artık sonunun gelmesini ve suçluların yakalanmasını istiyoruz. Hollanda'da ibadet özgürlüğü var ve buna herkesin uyması gerekiyor." dedi. 

İslam düşmanı ve ırkçı kişiler tarafından gönderilen mektup, cami cemaatinin yanı sıra sosyal medyada da büyük tepki çekti. Yapılan yorumlarda Hollanda'da aslında ırkçıların azınlıkta olduğu, tüm insanların eşit olduğu ve herkesin dinine saygı duyulması gerektiği gibi yorumlar yapıldı. 

İslam karşıtı çirkin ifadelerin yer aldığı mektup, araştırılması için güvenlik güçlerine teslim edildi. 

Haber: Sedat Tapan

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU