Sendikalar arasında yürütülen çağrı merkezi toplu iş sözleşmesi (cao) görüşmeleri Çarşamba günü sonuçlardı. Buna göre personelin ücretine ortalama yüzde 16 zam yapılmasına karar verildi.  

FNV Çağrı Merkezleri bölümü Başkanı Elly Heemskerk, "Gerçekten çok sayıda insan için harika bir haber. Özellikle bu pahalı dönemde böyle bir maaş zammı tam zamanında geldi." şeklinde ifade kullandı.

Ortalama yüzde 16’lık zamdan en fazla gençler faydalanacak. Geçen yıl ocak ayında asgari ücretin üzerinde maaş alan çalışanlara yüzde 7 ile yüzde 18,1 arasında zam yapılacak.

Birçok çalışanın maaşı arttığı gibi, evden çalışanların aldığı ek prim de artacak. Toplu iş sözleşmesine göre geçici işçiler de dahil olmak üzere evden çalışan personele günde en fazla 2,65 euroya kadar prim ödenecek.

Çarşamba günü Resmi Gazetede yayınlanan anlaşma tüm çağrı merkezlerini kapsıyor ve bağlayıcı nitelikte. Yaklaşık 40 bin çağrı merkezi çalışanını etkileyecek olan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş