Geçtiğimiz yaz aylarında aşırı yoğunluk nedeniyle haberlere konu olan Schiphol havalimanı haftanın ilk gününde yine aşırı yoğun bir gün geçiriyor. Pazartesi günü oluşan yoğunluğun güvenlik personeli eksiğinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Sabah saatlerinden bu yana özellikle 1. ve 3. kalkış istasyonlarının kapısında uzun kuyruklar oluştu. Bir havalimanı sözcüsü yoğunluğun günün ilerleyen saatlerine kadar devam edeceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz haftaya kadar alanda bekleyen yolcu sayılarını kendi web sitesinde yayınlayan Schiphol yönetimi, bu uygulamaya son verdi. Yaz tatilinin bitimiyle uygulamaya son verildiğini belirten Schiphol, site üzerinden “Ağustos ayı boyunca Schiphol'deki hizmetler daha istikrarlı hale geldi” açıklamasını yaparak genelde durumun stabil bir hale geldiği için sayıları vermekten vaz geçildiğini aktardı.

Yolcular uzun kuyruklar oluşturdu
Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda yolcular bazen alanın dışına kadar taşan uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalındığına vurgu yapıldı. 

Paylaşımlarda genelde uçağı kaçırmamak için dört saat önceden alanda olmak zorunda kalındığı, güvenlik personelindeki eksiklik nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğu belirtildi.

Giderilemeyen personel açığı
Schiphol Havalimanı aylardır personel sıkıntısı çekiyor. Yaşanan personel açığı yaz başında büyük sorunlara neden oldu. Bazı yolcular oluşan uzun kuyruklar nedeniyle uçağını kaçırdı. Bazıları ise saatlerce sırada beklemek zorunda kaldı. 

Schiphol yönetimi yaşanan bu sıkıntılar sonrasında hem yaz aylarında yolcu sayısına sınırlama getirdi hem de çabuk bir şekilde yeni personel alımları için harekete geçti. Ancak piyasada yaşanan personel sıkıntısı bu sektörde de eleman bulmayı zorlaştırıyor.

Sosyal medya paylaşımları:
 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş