Den Haag bu yıl en çok cinayetin işlendiği şehir oldu. Böylece parlamento başkenti olarak anılan şehir, dönüşümlü olarak "cinayet başkenti" olarak anılan Rotterdam ve Amsterdam'ı ilk kez geride bırakmış oldu.

Geçtiğimiz yıl liman kenti Rotterdam, şehirde işlenen 17 cinayet vakası ile listenin başında yer alıyordu. Bu yıl ise 10 cinayet vakası kayda geçti. Amsterdam'da geçen yıl ve bu yıl 10 cinayet işlendi.

NPO Radio 1'deki Het Misdaadbureau programı suç muhabiri Gerlof Leistra bu sonucun çarpıcı olduğunu çünkü genellikle Amsterdam veya Rotterdam’ın listenin başında yer alan iki şehir olduğunu belirtti.

Leistra, "Bu durum elbette değişebilir, ancak Den Haag’daki bu ilerlemeyi oldukça çarpıcı buluyorum" diyor. Suç muhabiri Den Haag’da bu yıl neden çok daha fazla cinayet işlendiğini açıklayamıyor ancak "Vakalara baktım. Hepsi de gerçekleşmiş olması mümkün olmayan vakalar. Birdenbire 10 muhalifi tasfiye eden bir suç çetesi şehirde aktif değil.” şeklinde açıklıyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Ivo Nederlof - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş