Telegraaf gazetesinin Schiphol yönetimine yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği bir haberde, yaz aylarında günlük olarak onlarca uçuşun iptal edileceği belirtildi. Gazeteye göre havalimanındaki yoğunluk, bu yöntemle azaltılmaya çalışılacak.

Gazeteye göre, Schiphol’ün uçuş iptali kararı birçok yolcunun uçak rezervasyonlarının değiştirilmesine veya uçuşların farklı bir havaalanından yapılmasına neden olacak.

Gazetenin kaynaklarına göre, havayolları şirketleri, önümüzdeki günlerde yolcuları bilgilendirmek, yeniden biletleme yapabilmek veya iptal etmek için şimdiden çağrı merkezlerinde personel hazır etmeye başladı. 

Bilindiği üzere Schiphol havalimanında yaşanan personel açığı nisan sonundan bu yana alandaki yoğunluğun aşırı derecede artmasına neden oldu. Özellikle Nisan ayı sonunda yer hizmetleri personelinin yaptığı grev sonrasında yolcular ve alan görevlileri arasında kavgalar yaşandı ve güvenliği sağlamak için inzibat timleri görevlendirildi.

Paket turlarında büyük sorun
Sadece uçak seferlerinin mi yoksa paket tura dahil edilen uçak biletlerinin de mi iptal edileceği bilinmiyor. Görünen o ki sadece uçak bileti olan bir yolcunun rezervasyonunun değiştirilmesi, paket turlar üzerinden alınan biletlerin değiştirilmesinden çok daha kolay olacak.

Paket turlarının belirli bir dönemi kapsaması ve tur içerisine araba ve otel rezervasyonlarının da dahil edilmesi, uçak biletinin değiştirilmesini de zorlaştıracak gibi gözüküyor.

Schiphol yönetimi alandaki kalabalığa çare bulmak için bu yaz uçuşların kalkması gerektiğini defalarca söyledi ancak seyahat dünyası buna tepkili.

Uluslararası havayolları ticaret birliği IATA Schiphol'un daha önce açıkladığı uçuş iptalleri fikrini “skandal” olarak nitelemiş alan yönetiminin personel açığı çektiğini anlayışla karşıladıklarını dile getirmişti. IATA tarafından yapılan açıklamada havayollarının Schiphol'a havaalanı ücreti ödemesinin boşuna olmadığının da altı çizildi.

ANVR mahkemeye başvuracak
Seyahat organizasyonları çatı örgütü ANVR'nin başkanı Frank Oostdam, rezervasyon iptallerinin ve değiştirilmesinin büyük zarar getireceğini bu nedenle yasal yollara başvurulacağını dile getirdi.

ANVR, Schiphol'deki sorunlar nedeniyle çok sayıda seyahat organizasyonunun iflas edeceğinden korkuyor. ANVR ayrıca seyahat kuruluşlarının, yapılan tatil rezervasyonlarını iptal etmek için yasal olarak ekstra masraf ödemek zorunda kalacaklarını belirtiyor..

Bununla birlikte akıllara gelen soru ise tatillerin iptali nedeniyle otel ve geziler gibi ödenen tüm masrafların karşılanıp karşılanamayacağı. Özellikle yaşanan pandemi nedeniyle geliri düşen şirketlerin bu yükü kaldırıp kaldıramayacağı bilinmiyor.
 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın