Weeronline meteoroloji Enstitüsü’ne göre haftanın genelinde sıcaklıklar özellikle akşam ve gece saatlerinde 0 derecenin altında seyredecek. Bugün sıcaklıklar 1 ila 2 derece civarında olacak. Önümüzdeki günlerde güneş biraz daha fazla kendini gösterecek ancak kış havası kendini hissettirecek.

Pazartesi günü erken saatlerde sıcaklıklar güneyde eksi 5 derece, kuzeyde 1 ile eksi 2 arasında seyrediyor. Yaşanan don nedeniyle sürücülere uyarı yapıldı. Öğle saatlerine doğru sıcaklıklar eksi 3 ila 0 derece arasında seyredecek. 

Öğleden sonra güneşin de etkisiyle 1 ila 2 dereceye kadar çıkacak ancak akşam ve gece saatlerinde tekrar 0 derecenin altına inecek. Gece saatlerinde sıcaklıkların yer yer eksi 5 ila eksi 8 arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Salı günü yer yer güneş görülecek olsa da birçok bölgede hava bulutlu olacak. Sıcaklıklar yine sabah saatlerinde 0 derecenin altında başlayacak ve öğleden sonra 0 ile eksi 3 derece arasında seyredecek. 

Salı akşamı hava hızla soğuyacak ve gece saatlerinde kuzey ve doğuda birçok bölgede orta derecede don görülecek. Sıcaklıklar güneyde eksi 2 ila eksi 4 derece arasında, batı kıyısı boyunca ve Wadden Adaları'nda eksi 3 derece civarında seyredecek.

Çarşamba günü gündüz saatlerinde güneşli olacak ancak güneyde kar yağışı görülebilir. Sıcaklıklar  Overijssel, Drenthe ve Groningen'de 0 derece, batı kıyısı boyunca 3 derece olacak. 

Perşembe günü ülkenin doğusunda 1 veya 2 derece, kuzeybatısında ise 5 derece olacak. Ülkenin kuzeyinde ve batı kıyıları boyunca sağanak yağış ihtimali bulunmakta.

Cuma günü ve hafta sonu boyunca sıcaklıklar donma noktasının biraz üzerinde seyredecek. Cuma muhtemelen güneşli  bir gün olacak ve yağışsız geçecek. Cumartesi daha fazla bulutlu bir hava hakim olacak, yer yer yağış görülecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Ruben Hanssen - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.