Perşembe günü Lithse Ham göletinde cansız bedenine ulaşılan 6 yaşındaki Türkmen Abdyrahman’ın ailesine destek olmak adına bağış kampanyası başlatıldı.

Çarşamba günü De Lithse Ham göletine giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan 6 yaşındaki Abdyrahman Ashirov’un cansız bedeni Perşembe günü bulundu. Boğulduğu tahmin edilen çocuğun ölüm haberi ailesini olduğu kadar aileyi tanıyan birçok kişiyi de derinden yaraladı.

Yaşanan bu acı olayda aileye destek olmak isteyen kişiler, küçük çocuğa güzel bir veda töreni düzenlemek için online bağış kampanyası başlattı.

Bağış kampanyası için açılan sayfada verilen bilgiye göre Abdyrahman Asirov ve ailesi Türkmenistan’dan Ukrayna’ya kaçtı. Ancak bu ülkede patlak veren savaş aileni yeniden yollara düşmesine neden oldu. Ukrayna’dan Asirov ailesi Hollanda’ya gelerek sığınma başvurusunda bulundu ve Oss kentinde bir barınma merkezine yerleştirildi.

Bağış kampanyasında şimdiden 5 bin euroya yakın bağış toplandı. Kampanyada aile için 25 bin euro toplanması hedefleniyor.

Bağış kampanyasına destek olmak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş