Salı akşamı Groningen'e giden Almere/Lelystad treninin kondüktörü tarafından yapılan bir uyarı anonsu, hem yolcuları rahatsız etti hem de sosyal medya üzerinden eleştirildi. 

İnterkom aracılığıyla trenin içerisinde bulunabilecek yankesiciler konusunda yolcuları uyaran kondüktör daha sonra “Hollanda’da kaçak avlanmaya gelen Akdeniz tipli yankesiciler” olduğunu söyledi.

Omroep Flevoland tarafından verilen haberde bir çok yolcunun kondüktörün bu üslubundan rahatsız olduğu ve şikayette bulunduğu belirtildi.

Flevoland Milletvekili Hicham Ismaili Alaoui’nin de aralarında bulunduğu birçok yolcu, kondüktörün açıklamalarını Twitter üzerinden NS Online'a bildirerek şikayette bulundu. 

Alaoui kondüktörün söyleminin “gereksiz yere incitici” olduğunu belirtti ve "Uzun, yağmurlu bir iş gününden sonra eve dönen Akdeniz görünüşlü/kökenli birçok yolcu, şaşkınlıkla baktı” yorumunu yaptı.

Başka bir yolcu ise “Eşyalarımıza dikkat etmemizi söyleyen kondüktör, harika! Yurdumuza gelen Akdeniz tiplilere karşı uyanık olmamız gerektiği ilavesi! Bana oldukça uygunsuz geliyor” şeklinde ifade kullandı.

NS Online tarafından yapılan açıklamada ise kondüktörün davranışının gerçekten çok uygunsuz olduğu belirtildi. Bir NS çalışanı, "Bununla ilgili şikayetler beni şok etti" şeklinde yazdı. NS gelen şikayetlerin dikkate alınacağını ve dahili olarak ele alınacağını açıkladı.

Yolcular tarafından kayıt edilen kondüktörün ses kaydı 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.