Utrecht Belediyesi, 2025 yılı itibarıyla evlerin bahçeleri veya kamp alanları da dahil olmak üzere, kamuya açık alanlarda ateş yakılmasını yasaklayan bir tasarıyı kabul etti. Algemeen Dagblad gazetesinin haberine göre, ilk kez bir şehirde böyle bir karar alındı. Kararın gerekçesi ise ateş yakıldığı sırada ortaya çıkan zararlı maddeleri önlemek.

Perşembe günü Belediye Meclisinde yapılan oylamada konuşan GroenLinks'den Rachel Heijne “Havada taşınan ahşap dumanı, hava kirliliğinin önemli bir kaynağıdır ve sağlık için son derece zararlıdır. Solunum yolu hastalarının nefes almasını gerçekten engelliyor. Bir kişinin zevki, başkasının özgürlüğünü elinden alıyor” ifadesini kullandı.

Sunulan önerge meclis çoğunluğunun desteğini alsa da karşı çıkanlarda oldu. Yapılan eleştirilerde, trafik ve iç mekanlarda ateş yakılması gibi faaliyetlerin daha fazla zararlı madde saldığı iddia edildi.

Yasağın uygulanmasında da zorluklar yaşanacağı belirtildi. Özellikle evlerin bahçesinde yakılan ateşlerde güvenlik görevlilerinin ev sahibinden izin almadan evin içinden geçerek bahçeye gidemeyeceğini bunu da zaman içerisinde pratikte sorunlar yaşanmasına neden olabileceğini belirtti.

Yasağın 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girmesi planlanıyor. Önümüzdeki yıl, belediye, sakinlere bilgi vermek için kapsamlı bir kampanya başlatacak.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: mrganso - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş