Pandemi döneminde Assen’daki Wilhelmina Hastanesi (WZA) göğüs hastalıkları bölümünde çalışan 31 yaşındaki Theodoor V. adlı hemşirenin yaklaşık yirmi dört hastanın ölümünden sorumlu olabileceğinden şüpheleniliyor.

Savcılık geçtiğimiz ay içerisinde gözaltına alınan hemşirenin, 2019 yılı Ekim ayında bu hastanede çalışmaya başladığını ve şüpheli ölümlerin hemşirenin çalıştığı bölümde Mart 2020'den Mayıs 2022'ye kadar olan dönemde gerçekleştiğini açıkladı.

Savcılığa göre hemşire, farklı bir sağlık kurumundaki iş arkadaşlarına bizzat 24 kişinin hayatına son verdiğini itiraf etti. 

Savcılığın bugün yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 hafta önce gözaltına alınan hemşirenin tutukluluk süresinin 30 gün daha uzatıldığı aktarıldı.

Hemşirenin yakalanması
Drenthe'den bir bakım kuruluşu Wilhelmina Hastanesi’ne dikkat çekici bir ihbarda bulundu. İhbarda V.’nin çeşitli sosyal hizmet uzmanlarıyla bir dizi konuşma yaptığı ve bu konuşmalarda bir akciğer hemşiresi olarak korona salgını sırasında yirmi hastanın hayatını erken sonlandırdığını defalarca belirttiği aktarıldı. İhbarda ayrıca şüphelinin, kendisine göre ölümcül ve acı çeken hastalara bir doktorun talimatı olmaksızın tıbbi prosedürler uyguladığını aktardığı kaydedildi. 

Kurum; açıklanan bu bilgiler ışığında gizlilik yükümlülüğünü kaldırarak Wilhelmina Hastanesi’ni durumdan haberdar etti. Hastane bu ihbar üzerine o dönemde aktif olarak hastanede görevlendirilmeyen hemşireyi resmi olarak açığa aldı.

31 yaşındaki Theodoor V. adlı hemşire, Ekim 2019'dan bu yana Wilhelmina Hastanesi'nde çalışıyordu. Öncesinde, bir yıl boyunca Groningen'deki Martini Hastanesi'nde ve daha önce de bir yıl boyunca Groningen Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışan hemşirenin ayrıca Almanya'da staj yaptığı belirtiliyor. 

Hemşire hakkındaki soruşturma şimdilik sadece Covid-19 döneminde Assen'deki Wilhelmina Hastanesi'nde meydana gelen şüpheli ölümler üzerinde yürütülüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.