Hollanda’nın doğu bölgelerinde oturan bir grup Türk genci tarafından kiralanan sportif uçak, bölge semalarında “Reis Recep Tayyip Erdoğan” yazılı pankartla uçtu

Sonhaber’e videolarını gönderen gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek ve Türkiye’ye mesaj göndermek için bireysel çabalarıyla böyle bir inisiyatif aldıklarını bildirdi.

Gençler, Cuma günü öğle saatlerinde havalanan uçağın yaklaşık 4 saat boyunca Apeldoorn, Deventer, Arnhem’in de aralarında bulunduğu Hollanda’nın doğu bölgesinde uçtuğunu, aslında bu düşüncelerini ikinci tur seçimi öncesinde yapmak istediklerini ancak yetiştiremediklerini belirtti.

Gençler ayrıca Türkiye’de söylenen “yurtdışındaki kişiler oy vermesin” söylemine katılmadıklarını, kendilerinin Türk pasaportu olduğunu ve oy haklarının bulunduğunu belirtirken, havada açtırdıkları pankartla hem Türkiye’de olan olumlu değişiklikleri görerek buna destek verdiklerini hem de bu eylemle Türkiye’ye mesaj vermek istediklerini dile getirdi.
 

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.