Geçen hafta düzenlenen Unmute-Us gösterisinde, göstericiler arasından çıkan bir grup, Fatih camisine saldırdı. Olay sonrası polisin verdiği cevap herkesi şaşırttı. DENK partisi saldırıyı Einhoven belediye meclisine taşıdı.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Eindhoven'da düzenlenen  Unmute-Us gösterisine katılan göstericilerin arasından çıkan, kimliği belirsiz bir grup, Fatih camisinin avlusuna bira döküp, idrarını yaptı. İslamofobik grubun saldırı esnasında camide bulunanlara 'kendi ülkenize dönün', 'pis Müslümanlar' şeklinde bağırdığı öğrenildi.

Elde edilen bilgiye göre; grubun yaptığı bu çirkin saldırı esnasında camide, Kuran kursu için gelen, yaşları 6 ila 11 arasında değişen, 50 genç kız bulunuyordu.

Yaşanan saldırı üzerine polisi arayan cami yönetimi, aldıkları yanıt karşısında şaşkınlık yaşadı. Cami yetkililerine polisin verdiği cevapta o sırada "saldırının öncelikleri arasında olmadığı" belirtildi.

DENK saldırıyı Eindhoven belediye Meclisine taşıdı

"DENK Partisi olarak, bir yandan bu saldırının gerçekleşmesi, diğer yandan polisin gevşek tutumu nedeniyle, bu olayın şokunu yaşıyor ve üzülüyoruz. Bu hain eylemi kınıyor ve vatandaşlarımızın güvenliğini savunuyoruz." diyen DENK partisi Eindhoven Grup Başkanvekili Adem Topdağ, saldırı hakkında hazırladığı bir soru önergesini, belediye meclisine sunduğunu açıkladı.

SonHaber'e konuşan Topdağ, "Faşizm ve İslam düşmanlığı artık kutsallarımıza ve mabedlerimize kadar ulaştı. Çocuklarımızın bulunduğu ortamlarda bile kin ve nefretlerini kusmaktan geri durmayan bu zihniyet, sınırlarını aşıyor ve durdurulması lazım." dedi.

Hollanda genelinde bekledikleri tepkileri alamayan ve/veya polise güvenmedikleri için haber vermeye cesaret edemeyen camilerin bulunduğuna dikkat çekerek,  yaşanan yapısal sorunun bu şekilde çözüme ulaştırılamayacağını  vurgulayan Topdağ, "Siyaset daha cesur ve caydırıcı önlemler almalı, yoksa bu gidişatın önüne geçemeyiz." şeklinde konuştu.

Adem Topdağ, son olarak "Maalesef ne siyasi partiler bu olayı kınadı ne de yerel basında olayla ilgili bir haber çıktı. Herkes sussa dahi, Denk partisi olarak  mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU