Heerlen’da bulunan GGD aşı merkezi dün bir grup aşı karşıtı tarafından basıldı. Merkezdeki çalışanların üzerine yürüyerek onları korkutmaya çalışan eylemciler, izinsiz video çekimi de yaptı.

Kaydettikleri videoyu sosyal medya hesaplarından yayınlayan eylemciler, aşı merkezlerinin halka soykırım uygulandığını iddia etti. Videoda GGD çalışanları ile göstericiler arasında arbede yaşandığı görüldü.

GGD Zuid-Limburg göstericiler ile ilgili suç duyurusu yapılacağını duyurdu.

Yaşanan bu çirkin saldırı sonrasında bir açıklama yapan Heerlen Belediye Başkanı Roel Wever, göstericilerin GGD merkezini işgal ederek sınırları aştığını dile getirdi.

“Bu kabul edilemez bir davranış” diyen Wever, “Bunu kabul etmiyoruz. Fikrinizi savunmanız sorun değil, ancak bunu başkalarının görüş ve haklarına saygı duyarak yapın.” dedi.

1Limburg'a açıklama yapan GGD Zuid-Limburg'dan Frank Klaassen da "Çalışanlarımız iki yıldır insanlara yardım etmek için haftanın yedi günü çalışıyor. Bu, saygıyı hak ediyor." dedi.

HET_TRIBUNAAL adlı Twitter hesabında yayınlanan video şu şekilde:

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın