Video paylaşma platformu TikTok sık sık yayınlanan videolardaki meydan okumalar (Challenge) sebebiyle yaşanan kazalar ve hatta ölümlerle gündemde kalmaya devam ediyor.  

Hollanda’nın Gelderland Bölgesinde bulunan Ede kentinde yaşayan küçük bir çocuk, TikTok’da gördüğü bir meydan okumayı denemeye kalkınca, üçüncü derece yanık nedeniyle tedavi görmek zorunda kaldı.

Ede polisinin sosyal medya platformu Facebook üzerinden yayınladığı olayda, küçük çocuğun TikTok’da gördüğü havai fişekle yapılan bir meydan okumayı denediği, ancak bu denemenin fena şekilde sonuçlandığına vurgu yapıldı. 

Polisin aktardığı bilgiye göre; TikTok’da gördüğü meydan okumayı yapmak isteyen çocuk, havai fişeğin üzerine ayağı ile bastı. O sırada havai fişeğin bir parçası ayakkabının tabanına sıkıştı ve yanmaya devam etti. Ayakkabının tabanını eriten yanan havai fişek parçası, çocuğun ayağında üçüncü derece yanık oluşmasına neden oldu.

Bu tür meydan okumaların gençlere güvenli olmayan yöntemler gösterdiğini belirten Ede polisi, çocuğun yaşadıklarının olayların ters gidebileceğine bir örnek oluşturduğuna dikkat çekti.

Polis son olarak şu uyarıyı da yaptı; “Havai fişeklerle akrobasi yapmak yasaktır, çok fazla rahatsızlığa neden olur (hayvanlar için de) ve ayrıca çok tehlikelidir. Bu nedenle, sosyal medyada karşılaştığınız meydan okumaları görmezden gelin ve yalnızca yılbaşı gecesi güvenli bir şekilde havai fişekleri patlatın.”


©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie Ede Facebook

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.