Her yıl yılbaşı günü ve sonrasındaki birkaç gün içerisinde havai fişekten yaralanan onlarca kişi oluyor. Uzmanlar özellikle sokaklarda kalan havai fişeklerin tehlikelerini anlatmaya çalışsa da yaralanma vakalarının önüne geçilemiyor.

Bu yıl da 2 Ocak günü sokakta unutulan bir havai fişeği bulan ve patlatmaya çalışan bir genç parmaklarını kaybetti.

Breda'nın Teteringen köyünde gerçekleşti. Breda polisi tarafından yapılan açıklamada 15 yaşındaki bir gencin sokakta bulduğu “cobra” havai fişeği ateşlemek isterken elinde patladığı ve parmaklarını kaybettiği. Olay yerinde bulunan diğer bir gencin ise hafif yaralandığını belirtti.

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan polis, sokaklarda bulunan havai fişeklerin kesinlikle yeniden ateşlenmeye çalışılmaması gerektiğini belirtti ve “Eski havai fişekleri birkaç saat su dolu bir kovada beklettikten sonra çöpe atın.” uyarısı yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.