Cuma günü Savcılık tarafından yapılan açıklamada, 32 yaşındaki bir bakım görevlisinin 2011 yılı mart ayından 2018 yılı mart ayına kadar çalıştığı bakımevinde kalan hastalara vermesi gereken ilaçları sakladığının ortaya çıktığı belirtildi. Savcılık kadının hakkında soruşturma başlatıldığını ve ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldığını kaydetti.  

Açıklamada şüphelinin, 2011-2018 yılları arasında Pieter van Foreest bakım kuruluşuna ait, Delft'teki Bieslandhof lokasyonunda çalıştığı, Nisan 2018 - Temmuz 2019 döneminde ise Floransa bakım kurumunun Den Haag Dekkersduin’deki lokasyonunda  çalıştığı belirtildi. 

Kadının 140 hastaya vermeyip sakladığı onlarca ilacın bir kısmı, 2019 yılının sonunda kadının bir tanıdığının deposunda bulundu. 

Kadına ait çantaların içinde ne olduğunu öğrenen arkadaşının, De Bieslandhof yönetimini uyarmasıyla ortaya çıkan olayda, sağlık kuruluşu derhal kadın hakkında suç duyurusunda bulundu. Arkadaşının deposunda ortaya çıkartılan ilaçların yanı sıra zanlının evinde yapılan aramada da De Bieslandhof ve Dekkersduin'den gelen onlarca daha ilaca rastlandı. 

Sağlık ve Gençlik Bakım Müfettişliği, böyle bir durumun her iki sağlık kurumunda da nasıl olabileceğini araştırıldığını ve hakkında “sağlığa kasıtlı olarak zarar vermek” şüphesi bulunan kadının, soruşturmanın başından itibaren sağlık sektöründe çalışmadığını açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU