Middelburg’de Kamusal Alan Denetim ve Uygulama Ekibi (THOR) tarafından keşfedilen bir araç sahibinin yöntemi, görenlere “pes artık” dedirtti. 

Sadece elektrikli araçların şarj esnasında park edebileceği bir park yerine, aracını park eden sürücü denetleme ekiplerinden kaçamadı. Middelburg Kamusal Alan Denetim ve Uygulama Ekibi (THOR) tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler, görenleri hem güldürdü hem de “pes artık” dedirtti.

Denetleme ekibinin paylaştığı görüntülerde Volvo marka bir aracın elektrik şarj ünitesinin önüne park etmiş halde durduğu görülüyor. Ancak garip olan iki şey var: Araç elektrikli değil ve aracın yakıt tankından şarj ünitesine kadar uzanan kalın yeşil renkli bir halat bağlı.

Bu şekilde ilk bakıldığında araç sanki şarj oluyormuş gibi gözüküyor. Ancak bu aldatmacaya kanmayan kontrol memurları aracın yanına geldiklerinde olayı fotoğraflayarak belgeliyor.

Middelburg belediye sözcüsü THOR kontrol memurlarının halatı fark ederek aracın yanına geldiğini ve bu şekilde olayın iç yüzünün ortaya çıktığını belirtirken, “Çok şey gördük ama bu yeniydi. Tabii ki buna biz de güldük” yorumunu yaptı.

Sürücünün büyük ihtimalle park ettiği sokakta başka bir park alanı bulamadığı için elektrik şarj istasyonun önüne park ettiği ve ceza almamak için de böyle “kandırmaca” bir yöntem düşündüğü var sayılıyor. 

Bu aldatmacayı yaparak kontrol memurlarını atlatacağını ve cezadan kurtulacağını sanan sürücüye ise yine de park cezası kesildi.

Hollanda’da geçerli trafik ve park kurallarına göre elektrik şarj istasyonuna yalnızca aracını gerçekten şarj etmek isteyen sürücüler bırakabiliyor. Elektrikli olmayan araçların bu alana park etmeleri yasak.
middelburg 01

middelburg 02©Sonhaber.eu
Fotoğraf: THOR Middelburg sosyal medya

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.