Hollanda’da araba camlarını temizlemek için kullanılan bir cam suyu antifriz markasında daha aşırı miktarda metanol bulundu. Şirket üzerinde parti numarası olmayan ürünlerin geri toplatıldığını duyurdu.

Autex Kimya şirketi tarafından yapılan açıklamada, üzerinde parti numarası bulunmayan Lagendijk ön cam antifriz dolum bidonlarının toplatıldığı belirtildi. Şuanda satışta olan ve üzerinde parti numarası bulunan bidonların kullanımına devam edilebileceği ve bir sorun olmadığı kaydedildi.

Toplatılan ürünlerin; 8 Aralık 2022 ile 28 Ocak 2023 tarihleri arasında Lagendijk Schagen, Dirksland ve ‘s-Gravenzande’daki benzin istasyonlarında satışı yapıldığı belirtildi. 

Şirket daha önceden satın alınan ve üzerinde parti numarası (Batchnummer) bulunmayan bidonların benzin istasyonuna geri verilebileceğini duyurdu.

Kullanıcıların kör olma ve ölüm riski ile karşı karşıya kalabileceği belirtilen ve içeriğinde yüksek derecede zehirli metanol bulunduğu tespit edilerek geri çağrılan ürünlerin özellikleri şu şekilde:

İsim: Lagendijk Ruitensproeiervulling
İçerik: 3,5 filtrelik bidon
EAN kodu: 8710369005081
Parti kodu: Bulunmuyor
lagendijk

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.