Hollanda’da benzin fiyatı Cuma günü neredeyse 2,20 euroya kadar çıktı. Benzin ve dizel fiyatlarının Temmuz ayı başına göre artması, araç sahiplerinin komşu ülkelere seyahatini artırdı.

Tüketici kolektifi United Consumers'a göre, bir litre Euro95 için önerilen fiyat şu anda 2,197 euro. Temmuz ayı başında bir litre dizelin tavsiye edilen satış fiyatı 1,76 euroyken, şimdi 1,869 euroya çıktı.

Geçen yıl Mart ayı ile kıyaslandığında fiyatlar düşük görünüyor. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş sonrasında benzinin önerilen satış fiyatı 2,50 euroya, dizel ise yaklaşık 2,30 euroya çıkmıştı.

Fiyatlar değişken seyredecek 
UnitedConsumers'ın piyasa uzmanı Paul van Selms, önümüzdeki dönem için fiyatların nasıl gelişeceğini tahmin etmenin zor olduğunu belirtirken, Temmuz ayının başında geçici yakıt vergisi indiriminin kaldırılmasıyla fiyatlarda artış yaşandığını hatırlattı. Van Selms, fiyatların önümüzdeki dönemde inişli çıkışlı seyredeceğini belirtti.

Akaryakıt turizmi arttı 
Hollanda’da artan akaryakıt fiyatları, özellikle sınır bölgelerine yakın oturan araç sahiplerini akaryakıt turizmine yönlendirdi. Bunun yanı sıra, Avrupa ülkelerine seyahat edecek olanlara da araç depolarını Almanya veya Belçika’dan doldurmaları tavsiye ediliyor.

Elde edilen son verilere göre, Almanya ve Fransa'da benzinin litre başı fiyatı yaklaşık 1,84 euro, Belçika’da ise yaklaşık 1,80 euro.

Dizel fiyatları, Almanya'da litre başına yaklaşık 1,69 euro, Belçika'da ise 1,80 euro civarında. Fransa’da ise dizel fiyatı 1,71 euro.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş