Hollanda’da bir litre benzinin fiyatı, tüketim vergisinin artırılmasına rağmen Temmuz ortasından bu yana kayda geçen en düşük seviyeye geriledi. Dizel de giderek ucuzluyor.

Bir litre benzinin tavsiye edilen satış fiyatı şu anda 2,14 euro. Eylül ayı ortalarında bu fiyat, petrol arzının daralacağına dair endişelerin ardından 2,30 euroya kadar yükselmişti. O zamandan bu yana hem petrol fiyatları hem de benzin fiyatları istikrarlı bir şekilde düşmeye devam ediyor.

Temmuz ayı başında benzinde özel tüketim vergileri eski seviyesine çekildi ve litre başına fiyat bir anda 13.8 cent arttı. 

Dizel de son haftalarda giderek ucuzluyor. Eylül ayında zirve yapan dizel fiyatlarından sonra ilk kez geçtiğimiz hafta 2 euronun altına indi. Şuanda tavsiye edilen satış fiyatı 1,96 euro.

Tavsiye edilen fiyatlar çoğunlukla otoyollar üzerindeki biraz daha pahalı benzin istasyonlarında uygulanıyor. Şehir içindeki diğer pompalarda genellikle daha az ödeniyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijksoverheid

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş