Katılımcı Toplum Platformu Düşünce Kurumu (Het KIS), yaptığı bir araştırma ile belediye danışma kurullarının, toplumun demografik yapısını ve özellikle göçmen kökenli bireyleri yeterince temsil edemediğini ortaya koydu. 

Araştırmaya göre, bu durum, dezavantajlı ve geri kalmış kitlelerin sorunlarının yeterince bilinmemesine neden oluyor.

Belediyeler, hizmet verdikleri birçok alanda kanunen mecburi danışma kurulları oluşturmakla yükümlü. Yeni uygulamalar ve politikalar belirlenirken, bu kurulların görüşleri de kanunen alınmak zorunda. 

Bunun dışında, toplumun kendi insiyatifi ile oluşturduğu danışma kurulları da, istenilse de istenilmese de tavsiyelerde bulunarak karar sürecine dahil oluyor. Ancak, araştırma sonuçlarına göre, belediyelerin bu kurulları oluştururken yeterince tüm gruplarla temas kurmaması ve göçmenlerin yerel yönetim konularına gereğince ilgi göstermemesi, temsil eksikliğinde etkin rol oynuyor.

Het KIS tarafından Koen Kros ve Mellouki Cadat-Lampe yönetiminde gerçekleştirilen araştırma, Hengelo Belediye Meclisi üyesi Burhanettin Carlak'ın girişimi ve katkıları ile yapıldı. 

Araştırma sonuçları, ülke genelinde memur ve siyasetçilere de gönderildi. Araştırmaya göre, yerel yönetimlere aktif katılım konusunda göçmenlerin kat etmesi gereken mesafeler bulunuyor, ancak idarecilerin de söz konusu gruplarla ortak çalışma kültüründe zaaflar mevcut. 

Araştırmada, tüm taraflara yönelik temsilin daha iyi yansıtılması için tavsiyelerde bulunuluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: Ömer Aşıran