Yılbaşından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar önümüzdeki haftadan itibaren düşecek. Meteorologların tahmine göre önümüzdeki hafta Hollanda’ya yılın ilk karı yağacak.

Geçen hafta sonbahar havası hakimdi ancak bu hafta sonunda cumartesi ve Pazar günleri sıcaklıklar 11 derece civarında seyredecek ve aşırı yağmur beklenmekte. 

Buienradar’dan Magdel Erasmus, Pazar günü sıcaklıkların 7 derece civarında seyredeceğini ve aşırı rüzgar beklendiğini belirtti. Erasmus Salı gününe kadar sıcaklıkların 3 dereceye kadar düşeceğini ve gece saatlerinde don ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Yapılan açıklamada pazartesini salıya bağlayan gece saatlerinde kış mevsimine yaraşır şekilde kar yağışının görülebileceği, yağışın Salı ve Çarşamba günü de devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI de pazartesi, Salı ve Çarşamba günü sıcaklıkların 3 ila 5 derece arasında olacağı tahmininde bulunurken gece saatlerinde sıcaklıkların -3’e kadar düşebileceği aktarıldı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Martin Woortman - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.